Pečené kuře s kořenovou zeleninou a tymiánovým siggi’s

  • celkový čas Celkový čas: 105 min
  • porce Porce: 4
  • Úroveň Úroveň: snadné

1 kuře (cca 1,5 kg)
3 lžíce másla
1 lžička sušeného tymiánu
200 ml zeleninového vývaru
200 g mrkve
200 g růžičkových kapustiček
sůl
mletý černý pepř
čerstvý tymián

Suroviny na dip:
150 g skyru siggi’s bílý
¼ lžičky soli
¼ lžičky mletého černého pepře
1 lžíce bílého vinného octa
100 g zakysané smetany
2 lžíce čerstvého tymiánu

1. Dvě hodiny před pečením vyndejte kuře z lednice.
2. Kuře osolte ze všech stran, potřete 1 lžící másla a posypte tymiánem. Vložte do pekáče, okolo něj rozprostřete zbytek másla. Podlijte vývarem a zakryté alobalem pečte 1 hodinu v troubě vyhřáté na 170 °C. V průběhu pečení kuře podlévejte výpekem.
3. Po hodině pečení dejte alobal pryč a okolo kuřete rozprostřete očištěné mrkve a kapustičky rozkrojené na půlky. Zeleninu osolte, opepřete a pekáč dejte péct na další půl hodiny.
4. Všechny suroviny na dip smíchejte.
5. Upečené kuře podávejte s čerstvým tymiánem, vařeným bramborem a připraveným
dipem.