Co je skyr?

Skyr je tradiční mléčný výrobek z Islandu, který se vyrábí již více než 1 000 let. Jedná se o odstředěný mléčný výrobek s 0 % tuku, který vzniká zráním odstředěného mléka s živými kulturami. Následně se přecedí syrovátka, tedy voda, která se v mléce přirozeně nachází, aby vznikl mnohem hustší, krémovější a koncentrovanější jogurt. Ve srovnání s běžným jogurtem je na přípravu jednoho kelímku siggi’s třeba čtyřikrát více mléka.

Je váš produkt vyrobený přímo na Islandu?

Skyr siggi’s je vyráběný na základě tradičního islandského receptu, ale samotná řemeslná výroba probíhá v závodě ve Slovinsku.

Jsou vaše výrobky bezlepkové?

Ano, všechny naše výrobky jsou bezlepkové. Neobsahují pšenici, ječmen ani žito a nepoužíváme lepek jako potravinářskou přísadu ve formě ochucovadel, stabilizátorů nebo zahušťovadel. Naše výrobky mají certifikát bezlepkovosti od Gluten-Free Certification Organization (GFCO).

Proč má váš skyr tolik bílkovin?

Při výrobě skyru začneme výrobou základu, který je podobný jako u běžného jogurtu. Potom odstředíme vodu z mléka, syrovátku, a tím se zbavíme asi 75 % této vody. To znamená, že na výrobu jednoho kelímku skyru potřebujeme přibližně 4násobné množství mléka než na přípravu kelímku běžného jogurtu. Výsledkem tohoto procesu je, že skyr obsahuje 2- až 3krát více bílkovin v porovnání s běžným jogurtem.

Přidáváte do svých výrobků cukr?

Veškerý cukr v našich výrobcích chceme udržet na minimu, i co se týče přírodního cukru. Výrobky siggi’s jsou jemně slazené organickým agávovým nektarem nebo třtinovým cukrem a obsahují i trochu cukru, který přirozeně pochází z přidaného ovoce. Nepoužíváme žádná umělá sladidla ani kukuřičný sirup s vysokým obsahem fruktózy. Samozřejmě bílý skyr je vyroben bez přidaného cukru a obsahuje jen mléčný cukr z použitého mléka.

Kolik vápníku je ve vašem skyru?

150ml kelímek siggi’s obsahuje přibližně 200 mg vápníku na porci.

Je váš kelímek recyklovatelný?

Kelímky siggi’s jsou vyrobeny z recyklovatelného plastu č. 6. Vytvořili jsme snadno odtrhovací etiketu, abyste mohli plastový kelímek a papírovou etiketu recyklovat samostatně.

Obsahují vaše výrobky stopy ořechů?

Výrobky siggi’s neobsahují ořechy. Výrobky siggi’s se vyrábějí v závodě, který nezpracovává ořechy.

Co jsou tečky v mém vanilkovém skyru?

Tečky, které vidíte v našich výrobcích s příchutí vanilky, jsou vlastně částečky skutečných vanilkových lusků z použité madagaskarské bourbonské vanilky!

Mám laktózovou intoleranci, mohu si i tak vychutnat siggi’s?

Naše jogurtové výrobky mají v každé porci méně než 3 % laktózy, protože velká část laktózy se odstraní spolu se syrovátkou během procesu odstřeďování. Kombinace hutné konzistence a přítomnosti živých jogurtových bakterií pak významně pomáhá s trávením zbytkového množství laktózy v siggi´s.

Je v pořádku konzumovat skyr po datu spotřeby?

Doporučujeme vám, abyste si mléčné výrobky siggi’s vychutnali před datem spotřeby uvedeným na obalu.

Je to v pořádku, pokud je na povrchu skyru tekutina, když ho otevřu?

Tekutina, která se občas nachází na povrchu jogurtu, je syrovátka. Syrovátka je zkrátka voda v mléce/jogurtu. Lehké oddělení syrovátky od jogurtu je zcela přirozené a nemusíte se ho obávat. Když se to stane, můžete syrovátku buď vmíchat zpět a získáte jemnější jogurt, nebo ji vylijte. Syrovátka obsahuje některé minerály a živiny včetně vápníku a některých syrovátkových bílkovin. Náš skyr se občas může takto oddělit, protože naším cílem je udržet množství přísad na minimu, a tak nepřidáváme žádné škroby ani stabilizátory, které by mohly zabránit tomuto druhu oddělení.

Co jsou probiotika?

Výzkumy ukazují, že probiotické kultury jsou „přátelské“ bakterie, které mohou mít různé vlastnosti prospěšné pro lidské zdraví. Například pomáhají zlepšovat zdraví trávicího traktu a potenciálně zvyšují imunitu.

Jaký je původ pektinu ve vašich výrobcích?

Pektin ve skyrech siggi’s pochází z pomerančové kůry.

Jsou vaše výrobky geneticky nemodifikované?

Výrobky siggi’s jsou vyráběny z přírodních, geneticky nemodifikovaných surovin s velmi jednoduchým složením. Abychom si ověřili, že naše výrobky nejsou geneticky modifikované, provádíme vlastní testování spolu se společností Eurofins, což je jedna z předních mezinárodních organizací pro testování potravin.

Je ovoce v siggi’s geneticky nemodifikované?

Výrobky siggi’s jsou vyráběny z přírodních, geneticky nemodifikovaných surovin. Složení výrobků udržujeme jednoduché a zabezpečujeme, aby se naše výrobky vyráběly z těch nejkvalitnějších, zaručeně geneticky nemodifikovaných surovin.

Mohu přijít navštívit vaši farmu?

Momentálně nenabízíme prohlídky našich farem nebo zařízení.

Jsou vaše krávy krmeny trávou?

Spolupracujeme s rodinnými farmami, které své krávy krmí trávou, avšak nejsou krmeny stoprocentně jen trávou. Jejich strava je doplněna o 100% rostlinnou potravu, která obvykle obsahuje vojtěšku a potravinářské obilí.

Jsou vaše výrobky košer?

Ano, všechny mléčné výrobky siggi’s jsou košer certifikované; vlastníme certifikát od Orthodox Union.

Nemůžete najít to, co hledáte?

jsme tu, abychom vám pomohli